Twinkle | Digital Commerce

Piet Coelewij stopt als ceo bij wehkamp

2019-04-10
1000562
  • [nieuws]
  • 1:28

Topman Piet Coelewij van wehkamp gaat na 2,5 jaar een ander functie vervullen bij de nummer 4 van de Twinkle100. Coelewij blijft voorlopig als senior adviseur betrokken bij het bedrijf.

Dat laat wehkamp weten in een persbericht. Graham Harris zal zijn functie op ad interim basis overnemen. Harris vervulde eerder meerdere functies bij de Britse super Tesco. Daar was hij onder meer commercieel directeur. Ook was hij ceo van Tesco Mobile & Tesco Telecoms, de mobiele telefonie-tak van de Britse keten. Later was hij onder meer actief als coo bij Carpetright.

Volgens Coelewij is het nu de juiste tijd om ‘het stokje over te dragen’, zo geeft hij aan in een reactie. ‘Ik ben heel trots op de mensen van wehkamp die in een relatief korte tijd de organisatie getransformeerd hebben naar een moderne digitale omgeving met een sterke focus op gezinnen in Nederland.’ De retailer laat op zijn beurt weten: 'De volgende fase in de strategie en het groeiplan van wehkamp, waarbij de nadruk ligt op executie, vereist een ander type leiderschap.'

Partnerschap

Coelewij werd in 2016 aangesteld als ceo bij het warenhuis. Hij volgde destijds Gert van de Weerdhof op. Hij was eerder jaren werkzaam als managing director Europe bij Sonos. Onder leiding van Coelewij veranderde er de afgelopen jaren veel bij wehkamp. Zo werd er een partnerschap gesloten met elektronicaketen BCC, waarbij die laatste gebruikmaakt van het fulfilmentproces van wehkamp. Die op zijn beurt het assortiment van BCC aanbiedt. Onlangs werd nog bekend dat wehkamp een kredietdienstverlening voor andere retailers ging starten. BCC is de eerste retailer die daarvan gebruik gaat maken.

Onlangs wist wehkamp tijdens de Shopping Awards nog een vakprijs in de categorie ‘Adyen Fashion & Lifestyle’ te winnen.