Twinkle | Digital Commerce

BCC van start met kredietdienst wehkamp

2019-07-22
1000562
  • 1:22

BCC is de eerste retailer die gebruik gaat maken van de kredietdienstverlening van wehkamp. Met de dienst WFinance kunnen consumenten bij de elektronicaketen zowel off- als online met krediet gespreid betalen.

Dat krediet wordt verstrekt door Wehkamp Finance, beter bekend als WFinance. Deze dienst was al beschikbaar voor klanten van de nummer 4 van de Twinkle100. Sinds vandaag is die dienst er dus ook  voor andere retailers. Consumenten die al een kredietovereenkomst hebben bij WFinance, kunnen dezelfde overeenkomst gebruiken om bij BCC gespreid te betalen.

Topman Piet Coelewij liet vorige maand in gesprek met BNR Nieuwsradio al doorschemeren dat wehkamp zijn kredietdienstverlening ook ging openstellen voor andere retailers. ‘Onze krediet business wordt eigenlijk een aparte business, een fintech-business zo je wilt, die ook kredieten gaat aanbieden bij verkooppunten van andere retailers.’

‘Veel kansen’

Het openstellen aan derden doet wehkamp om in te spelen op de toenemende behoefte om met krediet te betalen bij webwinkels. ‘Zo’n 40 procent van de Nederlandse consumenten heeft niet altijd direct het geld voor hun gewenste of noodzakelijke aankopen’, stelt Tabor Smeets, managing director van Wehkamp Finance. ‘Deze mogelijkheid bieden wij al geruime tijd aan wehkamp-klanten. Op dit moment kan de klant bij ruim 90 procent van de (web)winkels zijn aankoop nog niet in termijn betalen. Hier liggen dus nog heel veel kansen om beter in te spelen op de klantbehoefte.’

Partnerschap

Dat juist BCC de eerste partner is van de kredietdienstverlening is geen toeval. De retailers zijn sinds vorig jaar strategische partners. BCC maakt daarbij onder meer gebruik van het fulfilmentproces van wehkamp. Het assortiment van de elektronicawinkel is sindsdien ook bij wehkamp te koop.