Twinkle | Digital Commerce

Piet Coeleweij gaat Wehkamp leiden

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:05

Wehkamp heeft een nieuwe ceo gevonden in Piet Coelewij. Hij volgt Gert van de Weerdhof op, die in maart zijn vertrek aankondigde bij de RFS Holland Holding-dochter. Coelewij heeft een verleden bij onder meer Philips, Amazon en Sonos.

De aanstelling van Coelewij moet nog goedgekeurd worden door de AFM. De afgelopen jaren was hij als managing director Europe werkzaam bij Sonos, in het laatste jaar bekleedde hij de functie van vice president global operations.

Veel ervaring
Tom Hall van durfinvesteerder Apax is blij met Coelewij als nieuwe ceo: ‘Hij brengt veel kennis en ervaring met zich mee, zowel in de industrie als ook qua leiderschap. Piet heeft een passie voor innovatie en heeft altijd een sterke focus gehad op het realiseren van groei. Daarnaast is Piet een zeer gebalanceerde leider die mensen weet te motiveren om het beste uit zichzelf te halen.’

Twee topmannen weg
Wehkamp zag in maart twee van zijn directeuren vertrekken. Naast Van de Weerdhof, die wegging vanwege een verschil van inzicht over de toekomst van Wehkamp,  trok cfo Ed Visser vanwege privé-omstandigheden de deur achter zich dicht. Van de Weerdhof werd tijdelijk opgevolgd door de Brit Johnny Crowe.