Twinkle | Digital Commerce

Amazon popt-up in Nederland

2018-11-16
1024512
  • [nieuws]
  • 1:32

Voor het eerst verkoopt Amazon fysieke producten in Nederland: tijdens Black Friday en in aanloop naar de feestdagen staat de e-tailreus met een pop-up store in Amsterdam.

Dat laat Amazon weten via zijn Italiaanse persafdeling. Daar opent het bedrijf in Milaan een pop-up store in kerstthema naar zijn nieuwe concept 'Amazon Loft for Xmas', net als in Londen, Parijs, Madrid, Berlijn en Amsterdam. De tijdelijke winkel in Milaan is 500 vierkante meter groot; onbekend is of de andere pop-ups ook zo groot opgezet worden. Vorige maand experimenteerde Amazon alvast met een Londense pop-up store met mode-artikelen.

Kennismaking

De online gigant wil met de feestdagenshops naar eigen zeggen 'iedereen die dat wil, de kans bieden om voor het eerst kennis te maken met de vele producten op zijn online platform'. Amazon organiseert tijdens de elf dagen diverse activiteiten: boekpresentaties, ontmoetingen met artiesten, live optredens, showcooking en workshops.

'Met Amazon Loft for Xmas willen we iedereen een unieke en innovatieve ervaring bieden die gekoppeld is aan de Amazon-wereld', zegt Mariangela Marseglia, country manager van Amazons Italiaanse en Spaanse landenshops.

Opbouwen

In ons land bouwt Amazon zijn aanwezigheid sinds enkele jaren stapsgewijs op. De e-tailer startte in 2016 met een Nederlandse vertaling van Amazon.de en introduceerde datzelfde jaar Prime Video voor Nederlanders. In 2017 volgde het Prime-abonnement zelf, dit jaar vond de eerste Prime Dag plaats: binnen afzienbare tijd zal Amazon, dat in ons land personeel zoekt, ook in aan Nederlandse shop diverse productcategorieën toevoegen.

UPDATE 16-11
AT5 meldt dat de pop-up shop van Amazon in Amsterdam zijn deuren opent op vrijdag 23 (Black Friday) en zaterdag 24 november aan de Eerste van der Helststraat in De Pijp. Daar zullen geen producten verkocht worden; Amazon toont een deel van zijn assortiment.

Lees ook: 'Amazon ís hier al' (26-01-'18)