Twinkle | Digital Commerce

Amazon op zoek naar personeel in Nederland

2018-07-06
1000562
  • [nieuws]
  • 1:24

De activiteiten van het Amsterdamse kantoor van Amazon betreffen tot dusver 'ondersteunende diensten'; daar gaat binnenkort verandering in komen, volgens Alex Ootes, vice president Europese expansie. 'Er gaan nu ook andere werknemers gevraagd worden.'

Dat zegt de topman in een interview met De Financiële Telegraaf naar aanleiding van de bekendmaking van de eerste Prime Day in Nederland. Over de progressie van Amazons 'komst' naar Nederland - 'Amazon ís hier al', benadrukte Ootes tijdens de Webwinkel Vakdagen tegenover Twinkle - kan hij nog weinig loslaten, maar zeker is dat er alvast wordt opgeschaald in het medewerkersaantal.

Tot nu toe zoekt de e-tailgigant in ons land voornamelijk personeel in Den Haag en voor de Web Services-tak, waaronder data-specialisten en systeemontwikkelaars.

'Hier zal het niet bij blijven'

'We zijn er erg opgewonden over. Hier zal het niet bij blijven', aldus de vice president in De Telegraaf over de aankomende anderhalve Prime Day, die start op 16 juli om 12:00 en eindigt op 17 juli om 24:00. Amazon maakte zijn Prime-abonnement in november beschikbaar in Nederland; hoeveel leden het programma inmiddels telt, blijft in nevelen gehuld. Dat er wereldwijd inmiddels 100 miljoen Prime-leden zijn, was al wél bekend.

Voorlopig geen distributiecentrum

Eind vorig jaar ontdekte Twinkle dat het Nederlandse Vos Logistics in Oss goederenoverslag voor de e-tailreus verzorgt. Ootes ontkent nu de komst van logistiek centrum in Nederland: 'Daar zijn geen plannen voor. We hebben een dc, net over de grens in Duitsland en een in Lille.' Van daaruit belevert Amazon ons land voorlopig.

Lees ook:
- 'Eerste Nederlandse Prime Day nadert' (03-07-'18)
- 'Op de Amsterdamse burelen van Amazon' (28-03-'18)