Twinkle | Digital Commerce

Amazon.de vertaald naar het Nederlands

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:09

Amazon heeft zijn Duitse website Amazon.de vertaald naar het Nederlands. Zo kunnen consumenten uit ons land in hun eigen taal winkelen bij de retailer. Zowel de navigatie en de productinformatie, als de klantenservice zijn nu in onze taal beschikbaar

Amazon heeft naar eigen zeggen de eerste fase van zijn project afgerond. Daarin zijn ‘miljoenen’ artikelen vertaald, net als ‘nuttige onderdelen als "Je account", de navigatie, de bestel- en verzendinformatie en de klantenservice.’ Het contact met de klantenservice verloopt ook in het Nederlands via e-mail en telefoon. Op mobiel is Amazon.de overigens niet vertaald.

Vertaling door eigen medewerker
Het Nederlands is de derde taal voor Amazon.de. De website was al in het Engels te bezoeken. Waarschijnlijk is de Nederlandse vertaling gedaan door medewerkers die eerder voor deze opdracht werden aangenomen. ‘Translate merchandising content from German into Dutch’, luidde de opracht in een vacature die Twinkle in maart opmerkte. Ook werden toen projectmanagers gezocht voor de klantenservice.

Amazon.nl
Amazon.nl blijft in de lucht. Hierop staan alleen duizenden e-books en e-readers te koop. Of deze website later wordt uitgebreid met andere productcategorieën, is niet bekend.

Amazon wilde hier niets over loslaten aan Twinkle.
 
Lees ook:
Duitse route Amazon verrast Bol.com niet (31-8-2016)
En daar is Amazon (analyse Cor Molenaar) (31-8-2016)