Twinkle | Digital Commerce

Amazon voor het eerst fysiek in Europa

2018-10-16
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Amazon opent komende week een pop-up store in Londen, die vijf dagen open blijft. Elke dag wisselt het aanbod in de shop, die een focus op fashion krijgt.

Daarmee is de e-tailreus voor het eerst fysiek aanwezig in Europa. Klanten kunnen niet alleen in de winkel zelf kopen, maar ook via Amazons mobiele applicatie. De winkel, die open is van dinsdag 23 oktober tot en met zaterdag 27 oktober, verkoopt kleding in herfst- en winterthema, beauty- en gezondheidsartikelen en een street en party collectie. Onder meer merken Calvin Klein en Tommy Hilfiger zijn vertegenwoordigd.

Stenen winkels

Tot voor de aankoop van Whole Foods, vorig jaar juni, was Amazon in thuisland Verenigde Staten slechts met enkele boekwinkels aanwezig in de winkelstraat. Dat veranderde met de overname van de organische supermarktketen, met bovendien de toevoeging van Amazon Go-winkels aan het fysieke winkelnetwerk.

Onlangs openden in New York ook de deuren van een speciale 'four star'-vestiging, die uitsluitend producten verkoopt die een gemiddelde beoordeling van minimaal vier sterren ontvangen hebben op Amazons online marktplaats.