Twinkle | Digital Commerce

Prime Video beschikbaar in Nederland

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:03

Het is zover: Prime Video is vanaf vandaag beschikbaar voor Nederlandse consumenten. Het eerste halfjaar geldt een actietarief van € 2,99 per maand voor een proefabonnement. Amazon streamt via desktop, app en smart-tv.

Met de komst van Prime Video komen series en programma's beschikbaar van Amazons eigen productie, zoals The Grand Tour, maar ook filmmateriaal waarvan Amazon de Nederlandse uitzendrechten heeft gekocht, zoals Seinfeld en de Fast & Furious-serie.

Abonnement
Een gedeelte van het aanbod is voorzien van Nederlands ondertitels. Over een halfjaar kost het abonnement € 5,99 per maand. Met dat tarief opent Amazon de aanval op concurrent Netflix, die € 7,99 voor een basisabonnement rekent. Het aanbod van Prime Video is echter minder uitgebreid dan dat van Netflix. Alle titels kunnen worden gedownload en er kan op drie apparaten tegelijk worden gekeken, meldt Amazon. 

Opmars
Al een tijdje werd het streamingsabonnement in Nederland verwacht. Presentator Jeremy Clarkson twitterde erover en Amazon kocht Nederlandse uitzendrechten. De vertaling van de Duitse Amazon-website in het Nederlands was de eerste aanwijzing dat Amazon in Nederland goed op de kaart wil komen. Engelsen en Duitsers hebben al bijna drie jaar toegang tot de videodienst.