Twinkle | Digital Commerce

MediaMarkt bouwt aan marktplaats

2017-12-01
1024575
  • 1:29

In navolging van onder andere Best Buy en Conrad gaat MediaMarkt andere online verkopers toelaten op zijn website. Spanje krijgt de primeur.

Dat vertellen Karel Dörner en Martin Wild in het laatste nummer van de Duitse Lebensmittel Zeitung. Het moederbedrijf van MediaMarkt en Saturn, samen goed voor ruim duizend winkels in Europa, moet Technologieführer im Handel worden. Kernwoorden: innovatie, schaalbaarheid en wendbaarheid.

Concurrentieveld

De opening van een marktplaats in Spanje betekent niet automatisch dat andere landen zullen volgen, benadrukken chief technology officer Dörner en chief digital officer Wild. Het potentieel ervan hangt sterk af van de ontwikkeling van e-commerce in specifieke markten. ‘In Spanje ziet het concurrentieveld er anders uit dan hier’, aldus Wild. ‘In Duitsland houden we verschillende opties tegen het licht. Niet alle partijen die nu een marktplaats bouwen, zullen daar succesvol mee zijn.’

Coolblue

MediaMarkt – zusterketen Saturn verdween drie jaar geleden uit Nederland – bezet de negende plaats in de Twinkle100. Het Duitse bedrijf concurreert in ons land met Coolblue om het marktleiderschap in consumentenelektronica. Bij de opening van de eerste Coolblue XXL zei ‘beginbaas’ Pieter Zwart afgelopen vrijdag: ‘Op dit moment zijn we de grootste online elektronicawinkel van de Benelux. Het zal niet zo lang meer duren voor we de grootste elektronicawinkel zijn, dus niet alleen online. Ook zal het denk ik niet heel lang meer duren voor we de grootste online winkel van de Benelux zijn.’

AO

In AO kreeg MediaMarkt er een online concurrent bij, actief op de Britse thuismarkt, Duitsland en Nederland. De pure player sloot in ons land een samenwerking met een andere Twinkle100-topper met marktplaats: Nextail (10e), van de Blokker Holding.

Lees ook:
* Media-Saturn: ‘Holorobot later ook in Nederlandse winkels’ (13 juni 2017)
* MediaMarkt Tilburg krijgt drive through (17 mei 2017)
* MediaMarkt koppelt kanalen via prijskaartjes in winkel (24 april 2017)