Twinkle | Digital Commerce

Media-Saturn: ‘Holorobot later ook in Nederlandse winkels’

2017-06-14
25831452
  • 1:10

Media-Saturn test momenteel een virtuele winkelrobot in twintig Duitse vestigingen. ‘We willen Paula, that’s her name, straks ook gebruiken in winkels in Nederland, België en Luxemburg’, zegt hoofd van digitale transformatie Sonja Moosburger tijdens de Global E-commerce Summit.

Paula werkt op basis van Microsoft HoloLens en geeft een zogenaamde ‘holotour’ door het filiaal. Consumenten krijgen van haar informatie over de producten en worden de weg gewezen naar gewenste artikelen.

AI en deeleconomie
‘De virtuele winkel komt er aan en wij willen vooraan staan in die ontwikkeling’, aldus Moosburger. Naast de holotour, test Media-Saturn innovaties als fysieke robots (met onder andere Paul, de mannelijke tegenhanger van Paula), instore navigatie (zoals in de winkel in Eindhoven met Philips Lightning), AI in chat (in Spaanse winkels, samen met IBM) en shared economy (het verhuren van producten aan klanten, dit voorjaar gestart in Duitsland).

MediaMarkt Eindhoven
MediaMarkt Eindhoven geldt sinds dit voorjaar als een proeftuin voor verschillende innovaties. Naast de eerdergenoemde instore navigatie met Philips-lampen krijgen start-ups in nieuwe technologieën er een podium via negen productpaviljoens en rijdt Paul er rond om klanten te helpen. Bij succes wordt het winkelconcept uitgebreid naar meerdere Nederlandse vestigingen.