Twinkle | Digital Commerce

Google Assistant zoekt producten op eBay

2017-11-30
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

Door een nieuwe update van de Google Home-spraakassistent kunnen gebruikers voortaan producten zoeken op eBay en die shopsessie vervolgens op hun mobiel voortzetten.

De update geldt zowel voor Android- als iOs-systemen. De slimme spraakassistent Google Assistant kan vanaf nu op basis van AI in opdracht van de eigenaar zoeken naar producten op de online marktplaats door het commando 'Hey Google, ask eBay to find...'. In zijn voice search-toepassingen bouwde Google ook de optie om Google Assistant te vragen naar de waarde van eigen spullen die een consument zelf op eBay wil slijten.

Multi-surface switching

De toepassing etaleert één van Googles nieuwste ontwikkelingen: multi-surface switching, waarbij gewisseld wordt tussen apparaten tijdens één 'gesprek' met Google Assistant. De winkeltocht is daardoor niet gebonden aan de Google Home-speaker bij gebruikers thuis; ze kunnen tijdens hun shopsessie verdergaan op hun smartphone, waarbij Google via de mobiele applicatie nog steeds bij de customer journey betrokken blijft.

Concurrentie met Echo

Het is de nieuwste toevoeging in de concurrentiestrijd die Googles slimme speaker voert tegen Amazons Echo. In 2015 heeft Amazon zijn spraakgestuurde homespeaker uitgerust met een shopfunctie; inmiddels kunnen consumenten in de VS via Echo tientallen miljoenen producten bij de e-tailreus bestellen.