Twinkle | Digital Commerce

ANWB introduceert langverwachte marktplaats

2024-09-18
1000562
  • [nieuws]
  • 1:46

De ANWB heeft vandaag zijn ANWB Marketplace geïntroduceerd. Het bedrijf laat externe verkopers toe, om zo zijn aanbod flink uit te breiden.

De marktplaats van ANWB zat er al even aan te komen. In een interview met Twinkle – in de lente van vorig jaar – kondigde het bedrijf de plannen al aan. ‘Iemand die een wegenkaart koopt voor Italië, kun je direct een aanbod doen voor Wegenwacht Europa. Waarschijnlijk gaat diegene met de auto, anders koop je geen wegenkaart. Maar het is ook logisch om diegene nog een vraag te stellen: wat ga je daar eigenlijk doen? Ga je ook wandelen? Dan kunnen we je adviseren over goede wandelschoenen. Iedereen die gaat reizen zou bij ons moeten beginnen, zodat ze zeker zijn dat ze niets vergeten. Laat ons maar nadenken over welke vignetten, tolbadges en milieustickers je nodig hebt, zodat jij kunt nadenken over de leuke dingen, wat ga je allemaal doen, welke excursies, welke bezienswaardigheden wil je bezoeken?’ Zo liet directeur marketing en e-commerce Karianne van Rongen van ANWB Retail destijds weten.

Aanvullend aanbod

Nu is dat platform er dus, met bij start een aanbod van ‘duizenden’ producten van 15 geselecteerde verkopers, naast het eigen aanbod van ANWB van zo’n 6.000 artikelen. Zoals gezegd gaat het om een aanbod dat het bestaande assortiment van de ANWB moet aanvullen, zoals auto- en fietsaccessoires, kampeerspullen, reisbagage, kleding en gadgets. Opvallend is dat Twinkle100-speler Smartphonehoesjes.nl een van de eerste externe verkopers is, evenals Rogelli, Mestic en Travellife. Binnenkort wordt het aanbod van de marktplaats gekoppeld aan de expertise van een specialist van de ANWB. Een manier waardoor leden worden voorzien van koopadvies. Uiteindelijk wil ANWB het platform verder uit gaan breiden met meer producten en diensten.

Jan Willem Juffer, directeur ANWB-retail: ‘Met de lancering van onze nieuwe Marketplace willen we onze klanten een nog betere winkelervaring bieden. Door samen te werken met zorgvuldig geselecteerde externe verkopers, kunnen we een breder assortiment aanbieden zonder concessies te doen aan de kwaliteit en service die onze klanten van ons gewend zijn.’

Het aanbod op de marktplaats van de ANWB wordt alleen online aangeboden. Producten van externe verkopers worden door diezelfde verkopers zelf verzonden.

Lees ook: ‘ANWB Retail op weg naar een platformmodel’ (Twinkle 6 2023)