Twinkle | Digital Commerce

Welkoop doet het weer: DHL Beste Webwinkel van het Jaar 2024

2024-03-29
1000562
  • [nieuws]
  • 1:30

Welkoop werd tijdens het awardgala van de Shopping Awards opnieuw uitgeroepen tot de grote winnaar van de avond. Voor het eerst sinds 2013 wint een webwinkel twee jaar op rij de titel ‘DHL Beste Webwinkel van het Jaar’.

De laatste die de titel twee jaar op rij mocht dragen, was Coolblue. De elektronicawebshop was in 2012 en 2013 de onbetwiste favoriet. De winnaars van de Shopping Awards Publieksprijzen worden gekozen op basis van publieksstemmen en beoordelingen van meer dan duizend experts uit het vak. Beide zijn goed voor 50 procent van de uiteindelijke beoordeling.

Loyale klantengroep

Welkoop viel bij de Shopping Awards 2021 en 2022 al in de prijzen, toen won het de Publieksprijs in de categorie Dier. Die titel wist de webshop wederom succesvol te verdedigen. Dit jaar komt daar net als vorig jaar dus de meest prestigieuze Shopping Award bij: ‘DHL Beste Webwinkel van het Jaar’.

‘We weten dat we een hele loyale klantengroep hebben’, vertelde cfo Rob Kuster na de winst van vorig jaar aan Twinkle. ‘We willen een goed advies geven, zodat de klant met de juiste oplossing de deur uit gaat. En daar zijn we goed in, dat blijkt wel uit onze nps-score; klanten zijn heel blij met ons. Met name in de winkels maken we onze pay-off goed waar: ‘Welkoop weet wat te doen’.’

Welkoop heeft zo’n 160 winkels in ons land. E-commerce krijgt de afgelopen jaren steeds meer aandacht, zo meldt Welkoop op zijn website. ‘We willen de eerste retailer voor tuin en dier zijn waar mensen aan denken. In heel Nederland. Niet alleen vandaag. Maar ook morgen. Voor bestaande én nieuwe klanten. Via al onze kanalen, omnichannel.’

De Shopping Awards zijn powered by Thuiswinkel.org.