Twinkle | Digital Commerce

‘Doorstart Free Record Shop voorlopig niet zeker’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:28

Het blijft nog tot vier weken onzeker of de failliete Nederlandse tak van Free Record Shop (FRS) een doorstart gaat maken. Dat heeft curator Jos Borsboom vandaag verteld aan het ANP. Wel hebben al diverse geïnteresseerden zich gemeld.

'Er vinden gesprekken plaats met vier serieuze kandidaten. In de tussentijd worden de winkels opengehouden. De kans op een doorstart is aanzienlijk', zegt Borsboom. De verkoop van de Belgische onderdelen van FRS aan investeringsmaatschappij ProCures, die vlak voor het faillissement van FRS Nederland plaatsvond, wordt volgens de curator mogelijk teruggedraaid: ‘Dat kan als het in het belang is van de onderneming als geheel.’ ProCures geeft volgens het ANP aan nog steeds interesse te hebben in een afgeslankte versie van Free Record Shop.

Toekomst
Free Record Shop Nederland vroeg vorige week maandag faillissement aan. Free Record Shop België en Game Mania zijn niet bij het faillissement betrokken, omdat ProCures daar een meerderheidsbelang in heeft verworven. De investeringsmaatschappij is al sinds eind april in gesprek met FRS over een mogelijke overname van de Nederlandse tak. ‘Wij zien zeker - met een aangepast businessmodel - nog toekomst in Free Record Shop. Daar gaan we ons hard voor maken’, zei ProCures-woordvoerder Bart Maussen bij de start van de onderhandelingen.

Geen salaris
Het personeel van de 141 fysieke winkels van de keten kreeg na het faillissement te horen geen salaris en vakantiegeld te krijgen tot er een besluit is genomen over een mogelijke doorstart. Ook worden de medewerkers verplicht door te werken. ‘Mensen begrijpen wel dat ze door moeten om straks weer als gezond bedrijf te starten’, zei een woordvoerster van FRS hierover vorige week tegen Twinkle.

Lees ook: Free Record Shop failliet: juridische lessen