Twinkle | Digital Commerce

Peter Hahn vindt Britse investeerder

2024-08-29
1000562
  • [nieuws]
  • 1:17

De Duitse modeketen Peter Hahn heeft een overeenkomst met de Britse investeerder Wourth Group gesloten. Hierdoor komt er een einde aan de insolventieprocedure die de keten vorig jaar gestart was.

De bedrijfsactiviteiten van Peter Hahn zullen na de toetreding van de Wourth Group zelfstandig worden voortgezet, meldt de keten in een persbericht. Momenteel zijn er nog ongeveer 500 medewerkers aan het werk op het hoofdkantoor in Winterbach.

Zaken op orde maken

In oktober 2023 werd bekend gemaakt dat de modeketen in financiële problemen zat en een insolventieprocedure aangevraagd had. Tijdens deze procedure kunnen bedrijven hun zaken op orde maken en moeten ze een concept presenteren over de voortgang van het bedrijf. De financiële problemen kwamen volgens de keten vanwege uiteenlopende redenen. Zo was een zusterbedrijf failliet gegaan, waren er tegenslagen met het ERP-systeem en had het bedrijf last van de huidige marktsituatie.

Sterke aanwezigheid

Niet alleen de modeketen is geholpen met deze overeenkomst, ook voor de Wourth Group betekent de overname een stap vooruit. Mike Lester, ceo van Wourth Group, zegt hierover in het bericht: ‘Wij zijn ervan overtuigd dat de overname van het traditionele en gerespecteerde bedrijf Peter Hahn een grote verrijking betekent van onze investeringen in de modesector en dat onze bedrijven aanzienlijk van elkaar kunnen profiteren. Bovendien vertegenwoordigt de sterke aanwezigheid van Peter Hahn in de DACH-regio en Nederland een ideale geografische uitbreiding voor de Wourth Group van haar internationale aanwezigheid en maakt het de ontwikkeling van een groot aantal nieuwe klanten mogelijk.’

Foto: Peter Hahn