Twinkle | Digital Commerce

'Tientallen partijen geïnteresseerd in Bakker.com'

2018-02-08
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Voor het pas failliet verklaarde Bakker.com is een verkooptraject opgestart; curator Emile ten Berge hoopt binnen twee weken uitsluitsel te kunnen geven over een eventuele doorstart. Tientallen kandidaten zouden zich daarvoor al gemeld hebben.

Dat zegt Ten Berge tegen het Leidsch Dagblad. Potentiële kopers moeten vlug een bod uitbrengen: 'Begin volgende week wil ik dat de groep waarmee ik praat al een stuk kleiner is'. Over de vorm van een doorstart en het aantal personeelsleden dat daarbij het werk behoudt, kan de curator nog niets zeggen. 'Ik werk er, met een team van kantoorgenoten, bijna dag en nacht aan.'

Speerpunten bij een mogelijke doorstart zijn opbrengstmaximalisatie bij overname, behoud van zoveel mogelijk werkgelegenheid en het beperken van de schade voor crediteuren.

Financiële problemen

Begin deze week werd bekend dat Bakker.com failliet verklaard is, ondanks de surseance van betaling die de tuinpostorderaar vorige week toegewezen kreeg. Kort voordat Bakker.com die aanvraag deed, was het bedrijf nog in gesprek met een potentiële overnamekandidaat; die onderhandelingen liepen echter op niets uit.