Twinkle | Digital Commerce

Geen doorstart voor Scotch & Soda in Duitsland

2024-08-30
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

Het is modemerk Scotch & Soda niet gelukt om een overnemer te vinden voor de Duitse vestigingen. Eind augustus zullen de bijna 40 winkels sluiten, hierdoor moeten 290 medewerkers op zoek naar nieuw werk.

Volgens RetailDetail kregen de medewerkers afgelopen dinsdag te horen dat er geen overnemer gevonden was. Alle winkels gaan dicht, met uitzondering van vijf vestigingen waar een uitverkoop zal plaatsvinden.

Overnames

Volgens de Belgische site zouden er wel gesprekken lopen met een andere modeketen die een deel van de panden en de medewerkers in Duitsland wil overnemen. In België neemt modeagentuur GAB negen winkels over: de eerste vestigingen hebben de deuren al heropend, schrijft RetailDetail. Vorig jaar nam GAB ook al de Franse activiteiten van Scotch & Soda over. En in Oostenrijk zijn drie winkels door ondernemer Christian Leitner overgenomen, met het plan om de activiteiten in dat land verder uit te breiden.

Online in Nederland

Scotch & Soda werd in juni opnieuw failliet verklaard, veroorzaakt door logistieke problemen na de doorstart in 2023 en aanhoudende verliezen als gevolg daarvan. Een week later werd al duidelijk dat een doorstart in Nederland er niet in zat. De online activiteiten van Scotch & Soda zijn overgenomen door United Legwear & Apparel Europe.