Twinkle | Digital Commerce

Ti-84shop: niet failliet, gedupeerden krijgen geld terug

2024-08-22
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Er was dit jaar veel te doen rondom webshop Ti-84shop. De shop werd eerder dit jaar offline gehaald, nadat veel consumenten na bestelling en betaling hun order niet kregen thuis geleverd. Deze week was er een rechtszaak over de kwestie.

Het Algemeen Dagblad bericht over de zaak. Het ging om een faillissementszaak, waarbij onder andere antwoord op de vraag moest komen of het bedrijf failliet zou moeten worden verklaard.

De eigenaar van de webshop kreeg daarbij te horen dat aan tientallen gedupeerden binnen een week in totaal zo’n 70.000 euro terugbetaald moet worden. Gedupeerden zijn daar deels blij mee, omdat de webshop namelijk niet failliet is verklaard, en dus door kan gaan. Zo stelt de advocaat van e-Legal, die het faillissement namens de gedupeerden had aangevraagd. ‘Veel gedupeerden ging het bij deze zaak niet alleen om het terugkrijgen van hun geld, maar vooral om een einde te maken aan deze wanpraktijken. Dat is nu helaas niet gebeurd.’

Volgens de advocaat zijn er nog honderden klanten die wachten op een terugbetaling. Vanwege de praktijken bij Ti-84shop besloot de ACM eerder dit jaar de webshops offline te laten halen.