Twinkle | Digital Commerce

Too Good To Go breidt uit naar Australië

2024-08-30
1000562
  • [nieuws]
  • 1:07

Voedselverspillingsapp Too Good To Go breidt uit naar een nieuw continent. Na Europa en Noord-Amerika wil het bedrijf ook in Australië voedselverspilling terug gaan dringen.

Too Good To Go is gelanceerd in Melbourne en is een samenwerking aangegaan met horecabedrijven zoals Abacus Bar and Kitchen en Undercover Roasters. Er zullen er nog meer volgen, volgens European Supermarket Magazine.

Voedselverspilling aanpakken

Volgens Too Good To Go is het verminderen van voedselverspilling een van de meest effectieve acties om klimaatverandering aan te pakken. ‘We zijn erg enthousiast om Too Good To Go te lanceren in Australië, ons derde continent, aldus Mette Lykke, wereldwijde ceo van Too Good To Go. ‘Deze uitbreiding is een belangrijke stap in de richting van onze visie van een planeet zonder voedselverspilling.’

Too Good To Go Platform

Begin dit jaar lanceerde het bedrijf een platform waarmee aangesloten supermarkten overtollige voorraden kunnen beheren en herverdelen. Volgens Too Good To Go integreert het platform vijf modules: voorraadbeheer, aanbevelingen, intelligente prijsbepaling, marktplaats en donaties. Hiermee kunnen aangesloten supermarkten hun strategie voor het beheer van overtollig voedsel aanpassen, waardoor ze eenvoudiger inzicht krijgen in voorraad die geschikt is om op Too Good To Go verkocht te worden. En eind vorig jaar breidde het bedrijf de thuislevering nog fors uit, waardoor er meer pakketten geleverd kunnen worden.