Twinkle | Digital Commerce

Leapp mikt op doorstart

2018-06-11
1000562
  • [nieuws]
  • 1:11

Leapp onderzoekt de mogelijkheden voor een doorstart. Dat meldt de refurbished Apple-verkoper op zijn website. Volgens het bedrijf zouden er al kandidaten voor een eventuele overname zijn.

De curator is inmiddels aan het inventariseren of een doorstart tot de mogelijkheden behoort. Zowel de curator als leapp-oprichter Rogier van Camp waren niet bereikbaar voor commentaar.

Winkels voorlopig dicht

De 24 vestigingen van leapp blijven voorlopig dicht. Dat is niet gebruikelijk bij een faillissement. Meestal worden de winkels opengehouden om het bedrijf aantrekkelijk te houden voor eventuele kopers. In dit geval zal dat juist averechts werken, daar leapp refurbished producten verkoopt en die hun waarde minder hard verliezen als een winkel langere tijd zijn deuren sluit. Een kans op een tweede leven is op die manier volgens de curator groter.

Expansiedrift

Tegenover RetailNews gaf Van Camp afgelopen vrijdag aan, dat de grote expansiedrift van het bedrijf - leapp opende de afgelopen jaren 24 winkels - de refurbished-specialist fataal werd. De afgelopen maanden probeerde het bedrijf tevergeefs nieuwe financiering aan te trekken. 'Door een te kort tijdsbestek is het ons helaas niet tijdig gelukt om met alle betrokken partijen overeenstemming te bereiken', aldus Van Camp.

Leapp, een anagram van Apple, werd afgelopen vrijdag door de rechter in Amsterdam failliet verklaard. De rechtbank wees een surseance van betaling van de nummer 73 van de Twinkle100 af. Waarop de surseance is omgezet in het faillissement van het bedrijf.