Twinkle | Digital Commerce

Curator LiL.nl: 'Kans op uitkering gedupeerden zeer klein'

2018-05-22
1000562
  • [nieuws]
  • 1:11

Zo'n zeven- tot achtduizend klanten van het failliet verklaarde LiL.nl krijgen hun geld niet meer terug, verwacht curator Rob Frans. Uit het gisteren gepubliceerde faillissementsverslag blijkt dat een doorstart waarschijnlijk uitblijft.

Volgens Frans heeft 'een zeer grote hoeveelheid' van meer dan vijfduizend klanten van LiL.nl en het daaraan gelieerde Rob & Ruby BV en Desighnwonen.com BV zich per e-mail bij hem gemeld met een claim. Gezien de optelsom van hoge boedelkosten aan het UWV, de faillissementskosten en vorderingen van de Belastingdienst verwacht de curator dat aan alle andere openstaande vorderingen niet meer kan worden voldaan.

Koper voor activa

Voor de activa van de vennootschappen heeft zich inmiddels een koper gemeld: het Groningse Diek Invest. Dat kocht eveneens activa op bij het faillissement van De Schoenenfabriek. Tot de verkochte activa behoren voorraad, inventaris en goodwill; géén leveringsverplichting of schuldvordering, benadrukt de curator.

'Negatieve stroomversnelling'

Als oorzaak voor het faillissement wijst de directie volgens het verslag opnieuw naar de uitzending van televisieprogramma Radar op 9 april, waarna de bedrijfsvoering in een 'negatieve stroomversnelling' zou zijn geraakt en zijn Thuiswinkel Waarborg-keurmerk verloor. Daarop werden volgens de curator op 17 april alle activiteiten gestaakt. LiL.nl en zijn gelieerde zusterbedrijven maakten enkele dagen later bekend de handdoek in de ring te hebben gegooid.