Twinkle | Digital Commerce

Webwinkel Vakdagen 2022: wrap-up

2022-07-04
1000562
  • [nieuws]
  • 2:40

Het zal e-commerce ondernemend Nederland niet zijn ontgaan: na tweeënhalf jaar was het deze week weer tijd voor ouderwetse drukke Webwinkel Vakdagen. Twinkle was erbij, keek ernaar, deed verslag en bundelt de verslaggeving voor uw gemak in deze wrap up. Zo ben je weer bij voor het gesprek bij het koffieapparaat.

Kleine sidenote: de Webwinkel Vakdagen Summer Edition van vorig jaar zijn we zeker niet vergeten, maar een reguliere editie staat je toch meer bij. Zo ook deze week. Ja, het was warmer dan in januari – als de vakdagen normaal gesproken worden gehouden – maar eerlijk gezegd merkte je dat pas op de donderdag, toen de airco beduidend meer moeite had. Dat weerhield bezoekers, sprekers en betrokkenen er niet van om twee jaar aan achterstallige gesprekken in te halen.

Dat er genoeg viel te bespreken – ook bij de presentaties – was wel duidelijk: corona (en hoe nu verder?), supply chain, oorlog in Oekraïne, flitsbezorgers, consumentenvertrouwen. Enzovoort. Teveel om op te noemen, gaan we ook zeker niet doen. Vandaar dit overzicht van onze berichtgeving tijdens deze editie van de Webwinkel Vakdagen:

Meer Snowcountry’s

Webshop Snowcountry breidt dit jaar uit naar vier nieuwe landen. Volgens oprichter Dennis van de Pol gaat het bedrijf binnenkort live in Italië, later volgen nog Spanje, Polen en Tsjechië. Eén van de redenen om uit te breiden is de coronacrisis, dat zorgde voor een versterkte focus op crossborder.

De hoge hoed van John Beerens

Beautywebshop John Beerens maakte tijdens de vakbeurs bekend stappen te zetten om naar de Franse en Duitse markt te gaan. Ook breidt het bedrijf uit in live shopping, komt er een YouTube- en podcast serie, een loyaliteitsprogramma, eigen label producten en een samenwerking met beautymagazine &C.

Gorillas test bezorging binnen 30 en 60 minuten

Flitsbezorgers worden minder snel. Klanten willen best langer wachten op hun bestelling dan 10/15 minuten, zou uit onderzoek blijken. Gorillas test momenteel in Frankrijk – en later in Nederland – of klanten bezorging binnen het half uur of het hele uur willen. Daarvoor krijgen ze dan lagere verzendkosten terug.

Omoda’s modeplannen

Fashionretailer Omoda breidt het assortiment uit met kinderkleding en komt daarnaast met een eigen merk dameskleding, genaamd Notre V. In eerste instantie worden zo’n 2.500 tot 3.000 kinderkledingitems toegevoegd aan het assortiment. Ook komt de kleding in fysieke winkels te liggen, tot nu toe was de fashion alleen online te koop.

Plus rekent op storepick model

Supermarkt Plus denkt een streepje voor te hebben op andere supermarkten als het gaat om de trend van flitsbezorging. E-commerce wordt namelijk direct vanuit de winkel geregeld, in plaats van een centraal dc. ‘We zien met ons storepick model veel mogelijkheden om de behoefte van q-commerce in te vullen’, aldus Plus’ head of e-commerce Stephan Bosman.

Koekje bij de koffie

De Koffiejongens zoekt onder de naam The Subscription Company naar andere samenwerkingen om het aanbod verder uit te breiden. Niet alleen een abonnement op koffie dus, maar ook op kaas en erotische boxen. Ook wordt gekeken om het model in andere landen te introduceren.

Boutje hier, moertje daar, en fonQ is klaar

Woonwebwinkel fonQ introduceert een montageservice in samenwerking met platform Zoofy. Klanten kunnen daarmee producten thuis laten monteren. Momenteel kunnen klanten kiezen uit acht verschillende klussen, waaronder de installatie van kasten, nachtkasten, eettafels en raamdecoratie.