Twinkle | Digital Commerce

Omoda stapt in kinderkleding

2022-06-30
1000562
  • [nieuws]
  • 1:34

Omoda breidt zijn assortiment uit met kinderkleding en komt binnenkort met een eigen merk dameskleding, genaamd Notre V. Dat vertelt ceo Jan Baan tijdens zijn keynote op de Webwinkel Vakdagen.

De online schoenenretailer zette in het najaar van 2021 al een eerste stap in de uitbreiding van zijn assortiment, door naast schoenen ook kleding voor heren en dames aan te bieden. Nu komt daar ook kinderkleding bij. Het gaat in eerste instantie om zo’n 2.500 tot 3.000 items.

De visie die Omoda er eerder toe zette om uit te breiden met kleding, is dat het de consument vaak niet te doen is om een enkel product. Baan: ‘Het draait om het totaalpakket, de hele outfit. Om die reden stylen we op de webshop elk artikel op 2 of 3 verschillende modellen, met een verschillende combinatie van kledingstukken. ‘Ontdek de look’. We zien dat dit enorm goed gebruikt wordt.’ Dit zal ook worden toegepast bij kinderkleding. Baan: ‘Het gaat verder dan shoppen voor dat ene rompertje, we laten er ook de hele look bij zien.’

Naast verbreding van het assortiment, wordt het assortiment dameskleding ook uitgediept met een eigen merk, genaamd ‘Notre V’. De collectie daarvan is door Omoda zelf van de grond af opgebouwd. ‘Veel merken starten met de stof, maar wij zijn begonnen met de kledingstukken waarvan we zien dat onze klant behoefte eraan hoeft. Het zijn in totaal 60 artikelen geworden – een lieve collectie – maar passend binnen de ‘boutique focus’ die we willen uitstralen. Geen massa.’

Tot slot meldt Baan dat kleding uiteindelijk ook in winkels te koop zal komen. Naast de recent overgenomen kledingboutique in Utrecht zal Omoda in haar nieuwe schoenenwinkel in Dordrecht een kwart van de winkel inrichten om inspiratie voor kleding op te doen. Tot op heden was kleding bij Omoda alleen online te koop. Vooralsnog is nog onduidelijk of dit in bestaande of nieuwe winkels zal gebeuren.