Twinkle | Digital Commerce

PostNL breidt foodbezorging uit

2018-10-08
1500844
  • 1:34

PostNL bezorgt foodproducten voortaan niet alleen in de avond, maar van maandag tot en met vrijdag ook in de ochtend. Die uitbreiding geldt niet alleen voor zakelijke ontvangers, zoals restaurants, bakkers of supermarkten, maar ook voor particuliere zendingen.

Tot dusver leverde PostNL foodbestellingen alleen in de avond af, vertelt woordvoerder Tahira Limon aan Twinkle. 'Dat gebeurde tussen 17:00 en 22:00. Met name onder zakelijke klanten was er echter ook vraag naar belevering in de ochtend: denk bijvoorbeeld aan crèches of restaurants, die producten juist dan nodig hebben om bijtijds te bereiden. Maar ook bij bestellers van maaltijdboxen was er animo voor.'

Zes ochtenden per week

Voortaan ontvangen consumenten en bedrijven desgewenst hun orders in de ochtenduren, tussen 08:00 en 13:00 uur. Daarbij geldt dezelfde tijdvaklevering als bij 'avondorders': de dag voorafgaand aan de levering krijgt de ontvanger een bezorgslot van een uur, op de dag zelf van een halfuur. PostNL bezorgde al op zaterdagochtend: nu komen daar dus vijf doordeweekse ochtenden bij. In totaal levert PostNL sinds vorig jaar zeven dagen per week.

Groeien in food

De uitbreiding is de nieuwste in de groeiende foodbezorgpropositie van de vervoerder. Ook Stockon, de online supermarktdienst voor houdbare boodschappen uit de eigen stal van PostNL, profiteert ervan mee. Ondertussen werkt het bedrijf samen met INS Ecosystem voor een blockchain-marktplaats voor boodschappen, krijgt het ook in België een steeds dominantere positie in foodbezorging.

PostNL heeft nog geen plannen voor de tussenliggende uren (13:00 tot aan 17:00 uur), maar dat zou een vervolgstap kunnen zijn. Limon: 'We kijken altijd naar de behoefte van de consument. Als daar animo voor is, zullen we dat zeker overwegen.'

In de komende editie van Twinkle lees je in de rubriek Branchegeluiden enkele visies op de rol van PostNL in het online retaillandschap: wordt PostNL dé concurrent van online retailers?