Twinkle | Digital Commerce

Bezorging Belgische Carrefour-boodschappen volledig naar PostNL

2017-08-22
1490838
  • 1:12

Vanaf morgen neemt PostNL de bezorging van online boodschappenorders op zich in alle Belgische regio's waar Carrefour-klanten bestellen. De vervoerder neemt daarmee definitief het stokje over van bpost, Carrefours voormalige bezorgpartner van food.

PostNL biedt bij de zuiderburen meer bezorgbereik dan de boodschappendienst van bpost, Combo, die alleen in Brussel, Waals-Brabant en in delen van Antwerpen en Oost-Vlaanderen levert. Sinds 12 juli heeft PostNL geleidelijk aan meer regio's onder zijn hoede genomen; met de laatste negentien gemeentes in Vlaams- en Waals-Brabant en in Brussel is vanaf morgen de overname voltooid.

Bpost en bringr

Carrefour werkt nog wel samen met bpost voor de aflevering van orders uit zijn non-food webshop en verklaart niet voornemens te zijn ook voor die thuisleveringen een beroep te doen op PostNL. Ook werkt de supermarktketen samen met bpost-dochter bringr, een deelplatform waarbij particulieren bij elkaar thuisbezorgen en waarmee momenteel een pilot loopt om artikelen uit negen Express-filialen van Carrefour binnen twee uur thuis te bezorgen.

Amazon

Carrefour werkt hard aan het opschalen van zijn e-commerce activiteiten en de daarbij horende bezorgmogelijkheden. De retailer, die eind 2014 startte met de bezorging van boodschappen, is van plan het aantal drive through-punten nog dit jaar te verdubbelen. Carrefour moet het onder meer opnemen tegen Amazon, die zijn intrede maakt op de Belgische markt voor boodschappenbezorging met Pantry, beschikbaar voor Prime-leden.