Twinkle | Digital Commerce

Amerikaan besteedt 1 op de 11 dollars online

2017-11-08
180101
  • 1:16

Amerikaanse consumenten winkelden in de eerste helft van dit jaar voor 43,2 miljard dollar online, heeft comScore becijferd. Dat is 15 procent meer dan vorig jaar in dezelfde periode. Het aandeel van e-commerce in de retail is gegroeid tot een kleine 9 procent.

Omdat de totale retailbestedingen in de VS het afgelopen kwartaal met 4 procent groeiden, is er nog altijd sprake van een grote verschuiving van offline naar online shoppen. De webgroei van 15 procent kwam wel iets lager uit dan die in het eerste kwartaal (17 procent). Gesproken werd toen over pre-recession levels.

De groei van de Amerikaanse online retail zit er (weer) goed in, met nu al zeven kwartalen achtereen dubbelcijferige groeipercentages:



Thuiswinkel Markt Monitor
Waar dubbelcijferige groeipercentages de huidige norm zijn in de VS, is de groei in Nederland tanende. In 2011 namen de online bestedingen met 9 procent toe, volgens de Thuiswinkel Markt Monitor. Aangetekend moet worden dat in dit cijfer (anders dan in de VS) ook de online verkoop van diensten is meegenomen; de online verkoop van producten groeide afgelopen jaar met 13 procent.

Volgende maand verschijnt er een nieuwe editie van de Thuiswinkel Markt Monitor, in opdracht van Thuiswinkel.org opgesteld door Blauw Research en GfK Retail & Technology. Daarin staan de eerste cijfers over de ontwikkeling van de Nederlandse e-commerce in 2012.