Twinkle | Digital Commerce

ACM waarschuwt voor webshops Bestie on the move en Van Halen mode

2024-02-22
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

De Autoriteit Consument & Markt waarschuwt consumenten voor webshops Bestie on the move en Van Halen mode.

Over beide webshops ontving de ACM tientallen klachten over lange levertijden, tegenvallende kwaliteit en problemen met terugsturen en terugbetalen.

Volgens de ACM maken de shops gebruik van dropshipping, zonder hun klanten daar goed over te informeren. Consumenten denken op basis van de informatie op de website dat ze iets kopen bij een Nederlandse winkel, terwijl de producten rechtstreeks uit China naar de klant worden verzonden.

Dit resulteert in lange levertijden. Zo klagen klanten bij Bestie on the move dat bestelde kleding ruim drie weken later binnen is, terwijl de belofte ‘Voor 23:00 uur besteld? Vandaag verzonden’, doet vermoeden dat spullen eerder in huis zijn. Ook is het terugsturen van bestellingen lastig, omdat dit naar China moest, de terugbetaling niet goed was geregeld en dat de kwaliteit slechter was dan werd voorgehouden.

De ACM eist dat dropshippers hun klanten duidelijk melden waar vandaan de producten worden verzonden, en wat de reële levertijd is. Daarnaast moet een dropshipper die in Nederland is gevestigd een retouradres in Nederland hebben.