Twinkle | Digital Commerce

Picnic opent 'superhub' in Utrecht

2023-08-24
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

Online supermarkt Picnic opent medio september een zogenaamde superhub op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht. Zo’n 250 bezorgers in meer dan 100 elektrische wagentjes zullen de boodschappen bij ruim 200.000 huishoudens in de regio gaan bezorgen.

Nu krijgen klanten hun boodschappen nog geleverd vanuit twee hubs, in het noorden en het zuiden van de stad. De nieuwe superhub heeft een totale oppervlakte van 5500 vierkante meter, waarvan 2500 vierkante meter binnenruimte. Medeoprichter Michiel Muller kijkt vooruit “Het verspreidingsgebied wordt op dit moment niet uitgebreid, maar de nieuwe hub biedt wel de mogelijkheden om in de toekomst op meer plaatsen in de regio Utrecht te gaan bezorgen. De ruimte en faciliteiten hiervoor zijn aanwezig.” Naast Utrecht bezorgt Picnic de boodschappen ook aan huis in Breukelen, Harmelen en Maarssen.

Vorig jaar opende Picnic in de stad zijn eerste gerobotiseerde distributiecentrum, waar elke week 200.000 bestellingen verzameld worden. De nieuwe superhub bevindt zich op een steenworp afstand van dit fulfilmentcenter.