Twinkle | Digital Commerce

Nieuw overnamebod op VanMoof komt uit Turkije

2023-08-24
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Het Turkse mobiliteitsbedrijf BinBin wil e-bike specialist VanMoof overnemen en heeft een vrijblijvend bod uitgebracht. Het bedrijf bereidt zich nu voor om zijn bindende aanbieding te presenteren.

Het Turkse bedrijf dat actief is in zes landen wereldwijd, meldt in een persverklaring dat het ernaar streeft om de deal in de komende weken te sluiten. Begin dit jaar nam BinBin het Nederlandse bedrijf Go Sharing over, dat hun deelscooters van straat moest halen vanwege het faillissement van moederbedrijf GreenMo. Volgens het Turkse bedrijf is deze overname succesvol te noemen en is verdere interesse in de Nederlandse markt gewekt. Het is nog onbekend wat het plan met VanMoof is na een eventuele overname.

Curatoren Jan Padberg en Robin de Wit voeren sinds juli met verschillende partijen gesprekken over een mogelijke doorstart van VanMoof, maar tot nu toe is er nog geen geschikte kandidaat gevonden. Volgens BNR zijn de curatoren niet bekend met het bod van BinBin. VanMoof bleek ten tijde van zijn faillissement een schuld van 143,8 miljoen euro te hebben. Die schulden stonden open bij financiers, leveranciers en de fiscus.