Twinkle | Digital Commerce

Picnic opent tweede gerobotiseerde distributiecentrum

2024-05-30
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

Online supermarkt Picnic heeft gisteren zijn tweede gerobotiseerde distributiecentrum geopend, in Dordrecht. Aan het centrum is twaalf maanden gewerkt en het draaide de afgelopen weken op proef. Dit distributiecentrum volgt op de eerste gerobotiseerde locatie in Utrecht.

Volgens Picnic past dit distributiecentrum binnen de strategie van de super. ‘Sinds onze start in 2015’, zegt medeoprichter Frederik Nieuwenhuys in een persbericht, ‘hebben we ons plan gevolgd om steeds meer zelf ontwikkelde gerobotiseerde distributiecentra te openen om zo efficiënt mogelijk te werken. Daardoor kunnen we de kosten laag houden en de boodschappen gratis thuis bezorgen.

Ter vervanging

Het distributiecentrum heeft een oppervlakte van 26.000 vierkante meter en biedt op termijn werkgelegenheid voor circa 500 mensen. Dit distributiecentrum vervangt het distributiecentrum in Zaandam, dat in de loop van het jaar gesloten zal worden. Volgens Picnic heeft dit niks te maken met de muizenplaag eerder dit jaar. In Duitsland, waar Picnic sinds 2018 actief is, opent de super binnenkort zijn eerste gerobotiseerde distributiecentrum in Oberhausen.