Twinkle | Digital Commerce

Getir trekt verder terug

2023-08-24
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

Flitsbezorger Getir blijft uitdunnen. Zo sluit de bezorgdienst vijf magazijnen in Amsterdam en verdwijnt de dienst helemaal in zes andere Nederlandse steden. Belangrijke reden voor de sluiting is de voortdurende discussie met de gemeente Amsterdam.

Dit meldt Het Parool. Al anderhalf jaar probeert de gemeente om magazijnen van flitsbezorgers in woonwijken aan banden te leggen vanwege klachten van omwonenden. Pasgeleden nam de gemeenteraad een speciaal bestemmingsplan voor flitsbezorgers aan die de overlast nog verder in moet dammen. Flitsbezorgers mogen voortaan hun distributiecentra alleen nog op industrieterrein vestigen en bij hoge uitzondering in gemengde woon-werkgebieden. De flitsbezorger is klaar met die discussie en wil het graag achter zich laten.

Niet alleen in Nederland dunt Getir uit, ook in Duitsland stopt de flitsbezorger met de levering in behoorlijk wat steden, schrijft Handelsblatt. Getir trekt zich terug uit zeventien van de 23 Duitse steden. De bezorgdienst zal in de toekomst alleen nog maar leveren aan klanten in Berlijn, Hamburg, Frankfurt am Main, München, Düsseldorf en Keulen. Voor veel consumenten komt het terugtrekken van flitsbezorgers als Getir niet als verrassing, blijkt uit onderzoek van Markteffect onder 1.017 Nederlanders. Drie op de vijf Nederlanders denkt namelijk niet dat er nog een toekomst voor flitsbezorging is.