Twinkle | Digital Commerce

Bol.com: ‘Altijd voordeel-propositie valt nu onder Select’

2019-11-15
1840820
  • [nieuws]
  • 1:24

Vanaf 1 december stopt bol.com met spaarprogramma Bespaar Continu. Het programma wordt onderdeel van loyaliteitsdienst Select.

Select-leden hebben daardoor toegang tot meer korting. Aan klanten laat het bedrijf weten: ‘Heb je Bespaar Continu? Bekijk dan in je account bij Bespaar Continu wat deze verandering voor jou betekent.’

Bespaar Continu werd enkele jaren geleden geïntroduceerd. Nederlandse en Belgische consumenten kunnen daarmee herhaalaankopen automatisch ontvangen. Ook krijgen ze standaard korting op herhaalaankopen en kunnen ze zelf de frequentie bepalen. ‘Producten die voorheen nog beperkt online werden aangeschaft, zullen vanaf nu vaker in het online winkelmandje terecht komen', liet algemeen directeur Huub Vermeulen destijds weten.

Bol.com zegt te hebben gekozen om met Bespaar Continu te stoppen om zijn 'altijd voordeel-propositie' te koppelen aan Select. Ook omdat daar meer klanten gebruik van maken. 'Zo kunnen we meer voordeel bieden aan onze klanten', aldus een woordvoerder. Ook de soort aanbiedingen gaan dus veranderen. Want waar bij Bespaar Continu het voordeel kon varieren. Is dat bij de aanbiedingen in het Select-abonnement altijd vast. Het moet dus meer als uitbreiding van het kortingssegment van Select worden gezien, aldus bol.com.

De service voor herhaalaankopen was in eerste instantie alleen voor app-gebruikers beschikbaar. Halfverwege vorig jaar bracht de Twinkle100-aanvoerder de dienst ook naar zijn website.

Extra korting

Bespaar Continu wordt dus nu verwerkt in abonnementsdienst Select, waar klanten inmiddels ook korting krijgen op verschillende artikelen. Select wordt daarmee steeds verder uitgebreid. Ook waren er al tekenen dat bol.com een andere bestemming had gevonden voor Bespaar Continu. Zo werden klanten enkele weken geleden erop gewezen dat er nieuwe deals aan Select waren toegevoegd. Kortingen op producten die consumenten vaak nodig hebben, zoals shampoo, diervoeding en scheermesjes.

Lees ook: 'Bol.com komt met extra deals voor abonnees' (1-11-2019)