Twinkle | Digital Commerce

Bol.com komt met extra deals voor abonnees

2019-11-01
1006565
  • 1:32

Bol.com maakt Select aantrekkelijker door abonnees meer exclusieve kortingen te bieden. ‘Shampoo, diervoeding, scheermesjes …’

‘Waarom geen korting op dit soort dagelijkse producten? Vonden wij ook. 😊’, mailde bol.com gisteren aan abonnees. ‘Daarom zijn ze binnenkort ook Select Deals.’

Introductie Select

Bol.com lanceerde Select in het voorjaar van 2017, toen Daniel Ropers nog aan het roer stond, ter introductie voor 14,99 euro. Daarvoor konden loyale klanten onbeperkt same day delivery, avond- en zondagbezorging inzetten zonder meerkosten. Ook orders onder de 20 euro worden bij een Select-abonnement ‘gratis’ bezorgd.

Bezorg- en andere voordelen

De introductieprijs is later niet gestegen, maar gedaald, tot een tientje (9,99 euro) per jaar. De bezorgvoordelen gingen gelden op steeds meer producten en er kwamen andere extra’s bij, zoals ‘Gratis Retour Ophalen’. Ook kwamen er exclusieve kortingen voor abonnees, de zogenoemde Select Deals.

Dagelijkse producten

Op dit moment zijn er 55 van die tijdelijke aanbiedingen voor trouwe klanten, met name (laptop)tassen en elektronicaproducten. In een mail aan klanten laat de kersverse ‘Retailer of the Year’ weten dat exclusieve korting op dagelijkse producten aanstaande is. Voor dat type artikelen introduceerde bol.com twee jaar geleden de persoonlijke herhaalservice ‘Bespaar Continu’.

Ruim half miljoen korting

In de e-mail aan Select-klanten laat bol.com weten dat de Google Chromecast 3 ‘veruit de populairste’ Select-Deal is. In totaal heeft de Twinkle100-aanvoerder voor meer dan een half miljoen euro aan exclusieve korting verstrekt tot nu toe. ‘Goed nieuws: binnenkort nog meer Select Deals!’

Select-voordelen

‘Korting op de populairste artikelen’ staat bovenaan de lijst met Select-voordelen die bol.com vandaag de dag communiceert:

Amazon Prime

Select kan worden gezien als bol.com’s variant van Prime, het bezorgabonnement dat Amazon nu twee jaar voor (thans) 5,99 euro aanbiedt in ons land. Het lijkt er sterk op dat de nummer 6 van de Twinkle100 begin volgend jaar een breed webwarenhuis opent op Amazon.nl.

Lees ook: Bol.com broedt op extra’s bij Select (1 maart 2019)