Twinkle | Digital Commerce

Online omzetgroei sterkste sinds anderhalf jaar

2019-11-15
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

De online omzet is in september gestegen met 21,8 procent. Dat is de sterkste stijging sinds april 2018, toen er nog 22,6 procent meer omzet werd behaald.

Dat blijkt uit de maandelijkse cijfers over de detailhandel van het CBS. In die anderhalf jaar tijd kwam de procentuele groei slechts één maand boven de 21 procent uit. In mei van dit jaar was de groei 21,2 procent. Andere maanden leverden louter groeicijfers van rond de 16 procent op.

De online verkoop voor multichannelers, winkels waarbij de verkoop via internet een nevenactiviteit is, nam zelf met 29,1 procent toe. Pure webwinkels zagen de omzet gemiddeld met 17,1 procent stijgen. Ook voor de detailhandel in zijn algemeen was september een goede maand. Daar werd 4,6 procent meer omzet geboekt dan een jaar geleden.

Maandelijks maakt Twinkle melding van de detailhandelscijfers van het CBS. Maar hoe komt het bureau eigelijk aan die cijfers. In de afgelopen editie van Twinkle magazine vroegen we het CBS naar het hoe en waarom over de maandelijkse detailhandelscijfers. Het artikel is hier te lezen.