Twinkle | Digital Commerce

Coolblue en Schoenen Torfs doen bpost tijdelijk in de ban

2018-11-08
1000562
  • 1:01

De komende dagen bezorgt PostNL bestellingen van Belgische klanten die bij Coolblue hebben besteld. Normaal doet bpost dit, maar door een staking schakelt Coolblue tijdelijk over op de Nederlandse bezorgdienst.

Dat meldt De Tijd. De staking bij bpost startte gisteren en neemt in totaal vijf dagen in beslag. Belgische consumenten die sindsdien een bestelling hebben geplaatst bij de nummer 2 van de Twinkle100, worden door PostNL geleverd. Volgens een woordvoerder van Coolblue gaat het om een tijdelijke maatregel. Klanten die recent voor de staking van bpost nog bij Coolblue hebben besteld, krijgen hun pakket mogelijk later. Coolblue is niet de enige webwinkel die bpost tijdelijk in de ban doet. Ook Schoenen Torfs kiest in de stakingsperiode voor PostNL als alternatief voor de Belgische bezorgdienst.

Carrefour

Supermarktketen Carrefour ruilde vorig jaar ook bpost in voor PostNL. Dat was wel definitief. In alle Belgische regio’s waar klanten van Carrefour bestellen neemt PostNL sindsdien de bezorging van online orders op zich. Carrefour koos voor PostNL vanwege het grotere bezorgbereik in België.

Enkele jaren geleden deed bpost nog verwoede pogingen om PostNL over te nemen. In totaal deed de Belgische onderneming tevergeefs vier maal een overnamebod.