Twinkle | Digital Commerce

Zara lanceert wereldwijd online platform

2018-11-08
1024512
  • [nieuws]
  • 1:00

Zara lanceert vandaag een wereldwijde webshop en voegt daarmee 106 nieuwe landen toe aan zijn afzetgebied.

Dat brengt het aantal landen waar Zara verkoopt, in totaal op 202, waarvan in 155 online. De introductie van het wereldwijde online platform betekent een verdriedubbeling van Zara's e-commerce activiteiten.

Werelddelen

Met de lancering van de nieuwe website, die Engels- en Franstalig is, ontsluit Zara zijn online platform voor met name Afrikaanse landen, waaronder Angola, Ivoorkust, Senegal en Ghana. Ook delen van de Caribbean en Indonesië is het platform beschikbaar. Orders worden verwerkt in het hoofdkantoor in Spanje en binnen drie tot zeven dagen bezorgd, afhankelijk van de bestemming.

Uitbreiding op komst

De komende maanden groeit dat aantal verder, bevestigt Zara-moeder Inditex: tegen 2020 wil Inditex namelijk al zijn acht modelabels in alle landen ter wereld online verkopen. Daarbij zijn landen waar Zara al winkels gevestigd heeft, het eerst aan de beurt, wellicht met gebruikmaking van het nieuwe ship-to-store-systeem dat de modespeler deze zomer introduceerde. In de landen die op Zara's roadmap staan, zullen lokale online verkoopplatforms opgezet worden.