Twinkle | Digital Commerce

Dekbed-Discounter verhuurt bedden

2018-07-04
59763362
  • [nieuws]
  • 1:26

Dekbed-Discounter haakt in op de circulaire economie: de beddenshop verhuurt nu ook boxsprings. Het bedrijf mikt op een afzet van zo'n 100.000 verhuurde bedden tegen eind 2019.

'Klanten betalen liever voor gebruik dan bezit', zegt oprichter Niels Verwij tegen RTLZ. Sinds begin dit jaar kunnen consumenten intekenen op vier huurmodellen boxsprings bij de nummer 123 van de Twinkle100. Volgens Verwij is de helft van de inmiddels 6.000 belangstellenden jonger dan 35 jaar en wordt eveneens de helft van de bestellingen 's nachts geplaatst. 'Kennelijk zijn ze niet tevreden met hun huidige bed.'

Monteren en verhuizen

Voor een gehuurde boxspring - looptijd: vijf jaar - betalen klanten van Dekbed-Discounter gemiddeld tussen de één en twee euro per dag, ofwel tussen de 29,95 en 59,95 euro per maand. Daarbij kunnen zij het type hoofdbord, de bekleding, kleur, afmetingen en matras zelf bepalen. De e-tailer levert het gekozen model vervolgens thuis af en monteert het ook. Wie in de looptijd van het contract verhuist, kan zich voor het verplaatsen van het gehuurde bed tot Dekbed-Discounter wenden.

Huren het nieuwe kopen

Steeds meer re- en e-tailers bieden naast hun te koop aangeboden assortiment een huurmodel aan. Huren lijkt het nieuwe kopen: onder meer Otto, MediaMarkt, Saturn en Fietsenwinkel.nl zijn al ingestapt. Concurrent Auping sprak afgelopen jaar ook over de introductie van leasemodellen, maar lijkt tot op heden nog geen eigen dienst opgezet te hebben. Volgens ABN Amro biedt het verhuren in plaats van verkopen van producten kansen op het opbouwen van een langdurige klantrelatie.

In het komende nummer van Twinkle vind je een uitgebreid interview met oprichter Niels Verwij en coo Maurice Rustwat van Dekbed-Discounter.