Twinkle | Digital Commerce

Dekbed-Discounter verhuurt ook banken

2019-05-14
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Aanbieder van boxsprings, matrassen en beddengoed Dekbed-Discounter verhuurt nu ook banken. Een jaar geleden startte de onderneming met de verhuur van boxsprings, maar heeft daar nu dus ook banken aan toegevoegd.

Op de webshop van de nummer 78 van de Twinkle100 zijn sinds kort ook enkele tientallen banken te huur. Dat kan vanaf 19,95 euro per maand en is mogelijk voor een selectie 2,5-zits-, 3-zits-, en hoekbanken. Levering, montage en onderhoud is gratis, zo valt te lezen op de site. ‘Je kunt je bank geheel samenstellen naar jouw smaak. Onze banken worden, speciaal op maat, met de hand gemaakt.’ Voor de banken geldt, net als de boxsprings, een looptijd van vijf jaar, met een optie tot koop na die periode.

Gebruik boven bezit

In juli vorig jaar stapte het bedrijf voor het eerst in de circulaire economie met het verhuren van boxsprings. ‘Klanten betalen liever voor gebruik dan bezit’, zei oprichter Niels Verwij toen tegen RTLZ. Destijds ging het om zo’n 6.000 belangstellenden, op de site van de webshop blijkt dat er inmiddels zo’n 11.000 klanten gebruikmaken van de dienst.

Lees ook: ‘Allemansvriend op slaapgebied’ (Twinkle 7 2018)