Twinkle | Digital Commerce

Meubelzusje voor Dekbed-Discounter

2020-01-22
1000562
  • [nieuws]
  • 1:22

De ondernemers achter Dekbed-Discounter hebben een nieuwe webshop gelanceerd: WoonQ. Met WoonQ richten ze zich meer op de verkoop van verschillende soorten meubels.

Op de webshop is namelijk een breed assortiment aan meubels en accessoires te vinden. Maar er is ook overlap met Dekbed-Discounter. Zo worden op WoonQ ook beddengoed, boxsprings en matrassen aangeboden. En op Dekbed-Discounter zelf is ook een klein aanbod van meubels te vinden.

WoonQ richt zich echter ogenschijnlijk wat meer op het luxere segment. Waar Dekbed-Discounter en het eerder overgenomen Koopjedeal zich meer richten op de aanbiedingen, is dat bij WoonQ minder het geval. Je zult daar dus ook wat sjiekere tv-meubels, eettafels en kasten tegenkomen. Wel tegen scherpe prijzen, claimt WoonQ: ‘Want waar andere woonwinkels hun artikelen via één of meerdere tussenpersonen halen, kopen wij direct én groot in bij de fabrikant zelf. Daardoor krijg jij gegarandeerd de beste prijzen aangeboden.’

Volgens ceo Niels Verwij zit WoonQ op prijsgebied in het middensegment: ‘WoonQ is opgericht met dezelfde visie als Dekbed-Discounter wat betreft service en kwaliteit. Alles wat je nodig hebt voor je huis kun je vanaf nu bij WoonQ.nl vinden.’ De oprichter sluit niet uit dat het assortiment in de toekomst nog verder wordt uitgebreid met bijvoorbeeld artikelen voor persoonlijke verzorging en schoonmaakspullen.

Fusie

Een uitbreiding in meubels is geen onlogische stap, aangezien vorig jaar nog bekend werd dat Dekbed-Discounter ging fuseren met b2b-meubelzaak De Arend. Daaruit ontstond een nieuw bedrijf: Jamani. Die naam bestaat uit de voorletters van de drie oprichters: Jarno Goesten van De Arend en Maurice Rustwat en Niels Verwij van Dekbed-Discounter. WoonQ is de vierde shop uit dat portfolio, dat dus bestaat uit Dekbed-Discounter, Koopjedeal, De Arend en WoonQ.nl.