Twinkle | Digital Commerce

Saturn start online verhuurservice

2018-02-27
1000562
  • [nieuws]
  • 1:12

De Duitse electronicasupermarkt Saturn introduceert zijn eigen verhuurservice. Het bedrijf stelt vanaf nu vijfhonderd artikelen uit zijn online assortiment beschikbaar voor verhuur.

De minimale huurperiode bedraagt een maand. Consumenten kunnen de artikelen ten alle tijden kosteloos retourneren. Onder de te huren producten vallen onder meer cameras, smartphones en gadgets. Er is geen maximale huurperiode ingesteld.

Mieten Mit Grover

Saturn realiseert de maandelijkse verhuurservice in samenwerking met start-up Grover, die eerder ook met MediaMarkt een verhuurdienst startte. Producten die voor de dienst in aanmerking komen, zijn te herkennen aan een Mieten Mit Grover-button.

Extra aantrekkelijk kanaal

'Het gaat niet alleen om de kanalen waarbij klanten bij ons kunnen kopen, maar ook meer en meer de manier waarop producten worden gekocht. Daarom bieden we naast de aankoop van producten ook de mogelijkheid om te huren. Op deze manier creëren we een extra aantrekkelijke mogelijkheid om technologie te ervaren', vertelt Carsten Strese, coo MediaMarktSaturn in het persbericht.  

MediaMarkt

Begin vorig jaar introduceerde zusteronderneming MediaMarkt samen met fintech start-up Grover al de verhuurdienst. Ook daarbij kiezen klanten uit vijfhonderd artikelen uit diverse categorieën die ze maandelijks kunnen huren. 

Prijzen gelijktrekken

Gisteren kondigde moederbedrijf Ceconomy aan de off- en online prijzen van dochters Saturn en MediaMarkt gelijk te gaan trekken. Prijsverschillen tussen het online en offline aanbod zouden daarmee tot het verleden behoren.