Twinkle | Digital Commerce

Nieuw e-commerce platform Hema opent poort voor personalisatie

2018-07-04
1124632
  • 1:07

Hema is overgestapt van Commerce Server naar Salesforce Commerce Cloud. Het nieuwe e-commerce platform, dat net live gegaan is, toont iedere klant een gepersonaliseerd aanbod.

'Uiteindelijk willen we de klant beter gaan begrijpen', zei Hema's Head of e-commerce Raph Schröder eerder al over de replatforming tegen Twinkle. 'Online en offline data koppelen, waardoor één klantbeeld ontstaat, de relevantie zit hem in het bieden van het juiste aanbod op het juiste moment.'

De voorpagina verwijst uiteraard ook naar een aparte omgeving voor Hema's loyaliteitsprogramma 'Meer Hema', dat begin vorig jaar gelanceerd werd.

Grondig vernieuwd

Hema stak bijna twee jaar in de voorbereiding op het platform. Om de introductie te vieren, bezorgt de nummer 17 van de Twinkle100 deze week elke order vanaf 15 euro gratis thuis. Het volledige platform, waarmee ook het order management systeem, is op de schop gegaan.

Versterking online/offline

Bezoekers van de nieuwe website krijgen bij binnenkomst een keur aan categorieën voorgeschoteld, waarmee een gepersonaliseerde customer journey begint. 'De requirements voor deze replatforming zijn opgesteld op basis van de customer journey', zei Schröder daarover. 'Naar de toekomst toe mogen klanten dan ook een verdere versterking van online en offline van ons verwachten.'