Twinkle | Digital Commerce

Fietsenwinkel.nl introduceert leasemodel voor fietsen

2017-08-10
180101
  • [nieuws]
  • 1:21

De omzet van International Bike Group, moedermaatschappij van onder meer Fietsenwinkel.nl, groeide afgelopen jaar met 65 procent naar 40 miljoen euro. Dat blijkt uit nieuwe jaarcijfers. Voor 2017 verwacht het bedrijf die omzet te verdubbelen, onder meer met een leaseplan voor fietsen.

‘We blijven focussen op klanttevredenheid,’ zegt CEO Bastiaan Hagenouw tegen Twinkle. ‘We werken veel met data en kunnen snel analyseren waar de klant behoefte aan heeft.’ Dat mondde onder meer uit in een private lease-model voor fietsen, dat de nummer 37 van de Twinkle100 deze week lanceert. Het ‘fietsabonnement’ dekt alle variabele kostenposten voor tweewielers: diefstal, schade en pechhulp.

Omnichannel

De voormalige eigenaar van zestien Hans Struijk-winkels deed er anderhalf jaar geleden vijftien van de hand, maar opende kort daarna opnieuw zeven fysieke locaties en tweehonderd nieuwe servicepunten onder het bedrijf Fietsenwinkel.nl. Dit jaar opent de retailer met omnichannel focus dertig nieuwe winkels. Die zijn kassaloos, vertelt Hagenouw: ‘We werken met iPads, zodat verkopers klanten alle opties kunnen laten zien. Klanten kunnen direct bestellen en ontvangen hun fiets de volgende dag desgewenst thuis, geleverd door ons integrale bezorgsysteem.’

Testparcours

Bij International Bike Group stond het afgelopen jaar de stadsfiets bovenaan de lijst met populaire producten; de e-bike volgde daarop. Dat Fietsenwinkel.nl de meeste e-bikes in Nederland verkoopt, schrijft Hagenouw onder meer toe aan de speciale testparcoursen die het bedrijf bij zijn winkels op bedrijventerreinen heeft opgenomen. ‘We kunnen heel veel uitleggen over fietsen, maar de beste manier is toch om het zelf te ervaren,’ aldus Hagenouw.