Twinkle | Digital Commerce

Opvallend: Dekbed-Discounter stapt in lease auto’s

2024-04-10
1000562
  • [nieuws]
  • 1:13

Je zou het niet zo snel verwachten bij en aanbieder van hoofdkussens, moltons en dekbedden, maar klanten kunnen sinds kort bij Dekbed-Discounter ook terecht om een Mini te leasen.

Het blijkt om een deal te gaan die het bedrijf de nodige naamsbekendheid moet opleveren, zo legt oprichter Niels Verwij uit aan Quote. Het bedrijf wilde meer buitenreclame maken en kwam zo uit op een samenwerking met Mini. Klanten die zo’n Mini leasen, rijden rond met de naam van de nummer 48 van de Twinkle100 op de auto. In ruil daarvoor neemt Dekbed-Discounter een deel van de maandelijkse kosten op zich.

‘Dat is goedkoper dan reclame op zuilen, en wij willen niet elke dag hetzelfde betalen voor dezelfde mensen die voorbij die paal rijden, en dat je er dan maar twee weken per maand op staat. En die doeken moet je ook laten maken', aldus Verwij.

Het is niet voor het eerst dat het bedrijf in productlease stapt. Dekbed-Discounter verhuurt al langere tijd banken en boxsprings.

Minder shops, meer focus

Verder opvallend: Jamani Group, het bedrijf achter onder andere de dekbeddenwebshop, heeft besloten de focus meer te richten op paradepaartjes Dekbed-Discounter, De Arend en Koopjedeal. Woonwebshop WoonQ – dat enkele jaren geleden werd gestart – is gestopt. Klanten worden in plaats daarvan nu naar webwinkel 123vloerkleed.nl geleid, een ander concept van het bedrijf. Ook webshop Floralove – dat in 2021 het levenslicht zag – bestaat inmiddels niet meer.