Twinkle | Digital Commerce

Media Markt start Duitse verhuurservice

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 1:01

Duitse consumenten die elektronische apparaten graag eerst uitproberen voor aankoop, mogen ze vanaf nu huren bij Media Markt. De firma introduceert een huurdienst op maandbasis in samenwerking met fintech start-up Grover.

‘Huur mij!’ staat sinds enkele dagen naast ongeveer vijfhonderd artikelen in de Duitse Media Markt-webshop.  Door de samenwerking met de Berlijnse fintec start-up Grover, die de huurcontracten online regelt, kunnen klanten artikelen huren uit verschillende productgroepen: televisie, audio, entertainment, smartphones, nieuwe media, IT, foto/video en huishoudapparatuur.

Huurmodel stimuleert omzet
‘Grover biedt een nieuw alternatief voor standaard huurcontracten of financiële overeenkomsten voor diegenen die zich niet willen vastleggen aan een product of die hun uitgaven willen beperken. Dit huurmodel is klantgericht, duurzaam en een win-win-oplossing voor retailers. Het spreekt nieuwe doelgroepen aan, laat klanten sneller beslissen en stimuleert daardoor de omzet,’ verklaart Grover-oprichter Michael Cassau in een persbericht.

Otto
Onlangs begon Otto ook een verhuurservice in Duitsland, waar klanten voor een minimale periode van drie maanden huishoudelijke artikelen als wasmachines en koffiezetapparaten kunnen huren. Media Markt streeft dat huuraanbod voorbij door die periode in de ‘Mietwochen’ te verkorten naar een maand.