Twinkle | Digital Commerce

EMusic knoopt Wikipedia, Flickr en YouTube aan webshop

2017-05-26
170130
  • 0:58

Om de toenemende concurrentie op de online muziekmarkt het hoofd te bieden, komt eMusic met een fiks aantal nieuwe toepassingen. Vanaf aanstaande dinsdag vinden muziekliefhebbers Wikipedia-vermeldingen, foto's van Flickr en video's van YouTube bij de band van hun voorkeur.
 

Daarmee biedt eMusic features die Apple's muziekwinkel iTunes en Amazon niet bieden. De muziekdienst investeert verder in social networking, door bezoekers in staat te stellen bandinformatie eenvoudig te delen via sites als Facebook, Digg, Del.icio.us en Twitter. Dat meldt CNN.

Volgens eMusic-baas David Pakman maakt zijn bedrijf het muziekfans gemakkelijker om de sociale dingen te doen die ze toch al doen. Zo hoopt hij consumenten voor eMusic te blijven interesseren, in een markt met steeds meer spelers.

EMusic is een van de grootste online muziekwinkels in de Verenigde Staten en biedt vanaf de start tien jaar geleden alleen muziek van onafhankelijke platenmaatschappijen aan. De dienst onderscheidt zich vooral op prijs van concurrenten als Apple en iTunes. Voor twaalf dollar mogen abonnees maandelijks dertig nummers downloaden. Ze mogen de nummers bovendien houden.