Twinkle | Digital Commerce

Accell Group akkoord over kwijtschelden deel schuldenlast

2024-10-04
1000562
  • [nieuws]
  • 0:51

Accell Group, het moederbedrijf van onder andere Batavus en Babboe, heeft aan akkoord gesloten met schuldeisers over het schrappen van schulden. In totaal wordt 40 procent van de totale schuld kwijtgescholden.

De totale schuldenlast van Accell bedraagt 1,4 miljard euro, daar wordt nu 600 miljoen van afgehaald. Reden voor de enorme schulden was onder andere een te grote voorraad onverkochte fietsen tijdens de coronacrisis. Ook de terugroepactie van Babboe heeft het bedrijf veel geld gekost.

Aandeelhouders, banken en andere financiers steken daarnaast 235 miljoen euro vers kapitaal in het bedrijf. Daarmee kan worden blijven geïnvesteerd in de toekomst van het bedrijf.

Ceo Tjeerd Jegen: ‘Het afgelopen jaar hebben we gerichte acties ondernomen om het kostenniveau te verlagen en de efficiëntie te verhogen. Deze acties hebben onze concurrentiepositie al sterk verbeterd. Om onze bedrijfsstrategie te versnellen en de aanhoudend uitdagende marktomstandigheden te weerstaan moesten we ook onze financiën structuur aanpassen.’