Twinkle | Digital Commerce

Fietsenwinkel.nl schrapt Accell-merken

2018-06-26
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

Fietsenwinkel.nl heeft de merken Batavus en Sparta, beide van Accell, uit zijn online assortiment gehaald. Daarmee lijkt de relatie tussen de fietsverkoper en de fietsfabrikant definitief afgewikkeld.

Waar aan het begin van deze maand Batavus en Sparta nog in de merkenlijst van Fietsenwinkel.nl stonden, zijn ze nu vervangen door Abus en Thule. De formule van International Bike Group (IBG) voert sinds een tijdje het eigen merk Brinckers; ook zijn fietsen van onder meer Gazelle, Cortina, Cube en Giant te koop.

Rechtszaak

De introductie van het eigen merk Brinckers schoot bij Accell in het verkeerde keelgat, blijkt uit het vonnis van de rechtszaak die IBG tegen zijn voormalige leverancier aanspande. Accell, dat eenzijdig de lopende raamovereenkomst had opgezegd, trok daarbij aan het langste eind: de rechter bepaalde dat de fabrikant per april niet meer hoefde te leveren aan IBG.

Gaan of blijven

Korte tijd bleef daarbij onduidelijk hoe vervolg werd gegeven aan die uitspraak; Fietsenwinkel.nl gaf aan 'dealer te zijn en blijven', volgens Accell zou de relatie zo spoedig mogelijk worden afgebouwd. Met het verdwijnen van Batavus en Sparta van de website lijkt die keuze inmiddels gemaakt.

Ondertussen stort Accell zich zelf ook in online verkoop: binnen twee jaar start de fietsleverancier met een eigen gecentraliseerd multi-brand online platform in negen Europese landen.