Twinkle | Digital Commerce

Accell komt in Amerikaanse handen

2022-01-24
1000562
  • [nieuws]
  • 0:48

Accell Group wordt voor 1,6 miljard euro overgenomen door een consortium onder leiding van de Amerikaanse investeerder KKR.

Accell, eigenaar van onder andere Batavus, Sparta maar ook Babboe, blijft zijn activiteiten en merken in de huidige vorm voortzetten. Ook de Raad van bestuur zal aanblijven. Ton Anbeek, ceo van Accell Group: ‘De aankondiging van vandaag is een belangrijke stap voor Accell Group. Met het consortium als onze nieuwe aandeelhouder krijgen we een financieel sterke en goed geïnformeerde partner om onze bestaande strategische routekaart versneld uit te rollen, onze wereldwijde aanwezigheid te vergroten, geschikte overnames te verkennen en onze schaalgrootte verder te benutten.’

De overname wordt naar verwachting tegen de zomer afgerond. Het hoofdkantoor van Accell zal in Heerenveen blijven staan. Volgens de partijen heeft de overname geen gevolg voor het personeel. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de concurrentiewaakhonden. KKR investeerde eerder in onder andere Roompot, Landal en QPark.