Twinkle | Digital Commerce

Aldi doet proef met click & collect in Duitsland

2024-07-09
1000562
  • [nieuws]
  • 1:19

Aldi Süd zet in Duitsland een nieuwe stap wat betreft online boodschappen. Vanaf volgende week is het op een aantal locaties mogelijk om online bestelde boodschappen bij een speciaal loket af te halen.

Volgens de discounter is dit vooralsnog geen voorbode voor een brede uitrol van afhaalpunten, schrijft Distrifood. De test is vooral bedoeld om ervaring op te doen met de processen en met een voor de prijsvechter volledig nieuwe activiteit. De testlocaties zijn allemaal te vinden in de regio rondom Mülheim an der Ruhr, waar het hoofdkantoor zich bevindt.

Online breidt langzaam uit

Een klein jaar geleden startte Aldi Süd met het bezorgen van een deel van hun assortiment. Via de website en app is het mogelijk om te kiezen uit zo’n 1300 artikelen uit het droogassortiment, gekoelde artikelen en diepvriesproducten. De bezorging wordt gedaan met elektrische bestelauto’s en vindt plaats vanuit een dark store. Eind vorig jaar werd bekend gemaakt dat Aldi Süd het aanbod voorlopig niet verder zou uitbreiden naar het gehele distributiegebied, wat eerst wel de bedoeling was. Volgens de discounter bleek de online voedselhandel vanwege de hoge kosten voor personeel, grondstoffen en logistiek geen winstgevend bedrijfsmodel te zijn.

Geen plannen voor Nederland

Op de vraag van Distrifood of Aldi in Nederland plannen heeft om online bestellingen thuis te gaan bezorgen, geeft de discounter als antwoord dat er vooralsnog geen plannen zijn. ‘We zijn ervan overtuigd dat fysieke winkels belangrijk blijven en vertrouwen op de bestendigheid van ons businessmodel met lokale winkels dichtbij de klanten’, aldus Aldi.