Twinkle | Digital Commerce

E-books nu ook verkrijgbaar op Aldi Life

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:12

Aldi gaat aan zijn digitale muziekplatform Aldi Life nu ook e-books toevoegen; vanaf 20 oktober zijn rond een miljoen titels te koop. De Duitse supermarktketen zet hiermee de volgende stap in zijn toetreding tot de e-commercewereld.

Een jaar geleden startte Aldi met zijn streaming-muziekdienst die gebruik maakt van de muziekbibliotheek van Napster. Nu komen op het platform Aldi Life ook e-books beschikbaar. Op deze manier wil Aldi de jongeren bereiken die actief zijn op internet, maar ook zijn bedrijfsnaam in de online markt bekender maken en kennis vergaren van e-commerce. Mocht het bedrijf zijn kernassortiment van etenswaren online beschikbaar willen stellen, dan heeft het de digitale basis vast gelegd, zo stelt Horizont.net.

Britse webshop
Het kernassortiment van Aldi is al wel beschikbaar in zijn Britse webshop, die in januari geopend werd. Met name het wijnassortiment is uitgebreid en bevat ook online only wijnen. Dit voorjaar werden aan deze webshop ook non-food artikelen toegevoegd.

Aldi Noord en Zuid
Aldi gaat met het aanbieden van e-books in Duitsland de concurrentie aan met enkele geduchte spelers, waaronder het Duitse boekenhandelsplatform Tolino en Amazon, die respectievelijk 2 en 4,5 miljoen e-books aanbieden. Wellicht mede hierom er in de nieuwe reclamecampagne “Einfach is mehr” van Aldi voor het eerst een gezamenlijk optreden van Aldi Noord en Zuid, die tot voorheen volledig gescheiden optraden.